Daar gaan we!

Ok, je hebt een DEMO-account aangemaakt en de tradesoftware geïnstalleerd. Natuurlijk volg je ons advies om vooral te beginnen met traden in het EURO/USD valutapaar. Beide valuta zijn voor ons Holanders herkenbaar, omdat deze regelmatig in nieuwsberichten terugkomen.

#1 – Het juiste valutapaar opzoeken

Open de MT4 tradesoftware. Je ziet dan vier verschillende valutaparen. Sluit alle velden behalve die van de EURUSD. In de linkerbovenhoek, vind je om welk valutapaar het gaat. Lukt dat niet, sluit dan alle velden, ga in het linkvenster staan, klik op je rechter muisknop en selecteer ‘Show all\.

Zoek in de rij die verschijnt de EUR/USD op. Sleep deze vervolgens naar het grote middenveld.

valutaparen

Laat alle valutaparen zien

#2 – Candlestick

De grafieken die wij je tonen, zien er bij jou nog niet zo uit. Dat gaan we aanpassen. Kies in het menu van de software de optie ‘Charts\ en vervolgens \Candlesticks’. Je ziet dan gelijk de grafiek veranderen. In hetzelfde menu zie je ook een vergrootglas. Blijf hier op klikken, tot je niet verder kunt.

#3 – Kleur aanpassen.

Onthoud dat een lijn omhoog ‘koersstijging’ betekent en een dalende lijn ‘koersdaling’ voorstelt. Stel je kleuren hier op in. Klik in het grote zwarte valk op je rechtermuis en selecteer ‘Properties’. Wijzig de kleur achter ‘Bull candle’ en de kleur van de ‘Bear candle’ naar een kleur die jou aanspreekt.

Huh! Bull, bear?

In de forexwereld wordt niet gesproken over koersstijgingen en dalingen, maar gebruikt men de termen BULL (stier) en Bear (Beer). De term bullish, verwijst naar een koersstijging. Met de term Bearisch, wordt een korsdaling bedoeld.

#4 One click trading

Om snel een trade te kunnen openen, gebruiken we de one-click-trade optie. Ga weer met je muis in het grote middenvak staan en klik op je rechter muisknop. selecteer je de optie ‘One Click Trading. Er verschijnt dan een box in de grafiek die je je twee prijzen laat zien en een box waarin je hoogte van het bedrag waarme je gaat traden kunt instellen.

Heb je de instructies op deze pagina gevolgd, dan ziet je scherm er nu hetzelfde uit als dat van ons. Tijd om je eerste trade te plaatsen.