5- Je eerste trade-order plaatsen!

Ok, je hebt een DEMO-account aangemaakt en de tradesoftware geïnstalleerd. Natuurlijk volg je ons advies om vooral te beginnen met traden in het EURO/USD valutapaar. Beide valuta zijn voor ons Holanders herkenbaar, omdat deze regelmatig in nieuwsberichten terugkomen.

Laat het traden beginnen!

Open je tradesoftware en log in met de gegevens van je trade-account. die heb je van je broker ontvangen bij het aanmaken van een account. zodra je bent ingelogd, zie je de koers waarschijnlijk al uitnodigende op en neer gaan.

Op die uitnodiging gaan we graag in.

Eerst maar eens kijken hoeveel saldo we hebben. Wanneer je een DEMO account hebt aangemaakt, dan verschijnt het fictieve saldo links onderaan in beeld. Een demo account werkt precies zoals een echt account. Heb je een echt-geld account geopend, dan zal je saldo ook links onderaan verschijnen.

trade-saldo

Het saldo verschijnt op het tabblad ‘Trade’.

Het volume bepaalt de hoogte van je trade

In de One Quick Trading zie je naast de koersbedragen een kleine box. Met die box bepaal je het volume van je trade. Een volume van 0.01 staat gelijk aan 1 cent. In onderstaand voorbeeld zie je dat we gekozen hebben voor een volume van 0.03.

volume

Het volume instellen.

Wat houdt dit precies in?

Dit betekent dat wanneer je een koop-order zou plaatsen, je bij elke verhoging van 1 pip, je 0,03 cent winst maakt.

Een PIP….wat is dat?

Heel ingewikkeld verhaal, dus we korten het flink in. In het voorbeeld zie je dat de prijs in de rode box op 1.1206 staat. die nul vergeten we even. Wanneer de koers stijgt naar 1.1207 dan is er een verschil van 1 pip. Met een volume van 0.03, zou je dan 0,30 cent winst hebben gemaakt.

Een PIP is dus de eenheid waarmee de koers stijgt. Een nog kleinere eenheid is de PIPETTE. Dit is in de afbeelding hierboven de 0 in 1.12060 in de rode box en de 1.12084 in de blauwe box. Met een volume van 0.03 is een PIPETTE dus 3 cent waard.

Hoe hoog mag mijn volume zijn?

Dat hangt af van je tradesaldo. Des te meer saldo je in je tradeaccount hebt, des te hoger je volume mag zijn. we raden je echter aan om als starter vooral eerst met zeer lage volumes te traden. Met een volume van 1.00 kun je bijvoobeeld met 1 PIP gelijk 10 euro verdienen én verliezen.

Heb je een DEMO-account?

Plaats dan nu je eerste order. Als je een koop-order wilt plaatsen, klik je op de blauwe knop, wil je een verkoop-order plaatsen, kies dan de rode. Maakt feitelijk niet uit of je winst of verlies maakt, want het is maar nep-geld. Gebruik als oefening een zeer laag volume van bijvoorbeeld 0.05.

Heb je een echt-geld account?

Dan nog even wachten, want er komt nog meer informatie aan. Bijvoorbeeld over hoe je ervoor kunt zorgen dat bij een bepaald verlies automatisch de trade wordt gesloten.