2 – Een trade-account bij een broker openen

De eerste stap die we zetten, is het openen van een account bij een tradeplatform, ook wel broker genoemd. Via dat account plaats je al je trades, vul je het trade-saldo aan en kun je winsten opnemen.

Huh, saldo aanvullen? We gingen toch gratis traden?

Ja, dat klopt! Voordat je een echt-geld-account opent, doe je er verstandig aan eerst een DEMO-account aan te maken. Die is gelijk aan een echt-geld-account, werkt op exact dezelfde manier en wordt gelijk voorzien van saldo, Nepsaldo natuurlijk, zodat je niet het risico loopt dat je door onkunde gelijk al je tradesaldo ziet verdwijnen.

Real-time winst opnemen

Er zijn tientallen brokers waaruit je kunt kiezen en elke broker kent specieke voor- en nadelen. Wij hebben al lang geleden gekozen voor EXNESS. Belangrijkste reden hierbij is dat winsten real-time kunnen worden opgenomen. Je kunt dus opnemen en direct over je winst beschikken.

Een ander voordeel is dat je bij EXNESS meer dan 1 trade-account kunt openen en dat de DEMO-accounts en echt-geld-accounts allemaal via één accountpagina te beheren zijn.

Wat heb je nodig?

Nadat je een account hebt aangemaakt, zul je jezelf altijd moeten identificeren. Doe dit gelijk nadat je account is aangemaakt, want winsten worden bij geen enkele broker uitbetaald, zonder dat eerst verificatie heeft plaatsgevonden.

  • Een internetverbinding
  • Een e-mailadres
  • Een paspoort of identiteitskaart

Specialiteit

EXNESS opereert wereldwijd en wij vinden het een fantastisch platform. Er zijn nog drie andere platforms waar zij goede ervaring mee hebben. We hebben ze hieronder even naast EXNESS gezet.